Oktober

2 oktober:  Bonden Thomas Willberg i finska Pargas intervjuas av en reporter från New York Times. Drygt en vecka tidigare har 400 poliser, soldater och andra myndighetsrepresentanter invaderat den lilla skärgårdsorten i en jätterazzia mot en hemlig rysk anläggning.
Foto: Anna Tärnhuvud

Läs mer här

3 oktober:  En pojke sitter ensam i flyktinglägret Moria på den grekiska ön Lesbos. Hundratusentals flyktingar har passerat ön sedan de flytt kriget i Syrien över Medelhavet, och fortfarande bor nära 10 000 flyktingar i lägret, som är byggt för 3 000. Aftonbladets reporter Staffan Lindberg och fotograf Urban Andersson fick tillstånd att besöka lägret som normalt sett är stängt för media.
Foto: Urban Andersson

Läs hela reportaget här

16 oktober:  Skidskytten Hanna Öberg fotograferas med sina OS-medaljer till Sportbladets bibel Sportåret 2018. Tidningen sammanfattar höjdpunkterna 2018 och börjar säljas den 29 december.
Foto: Pontus Orre

16 oktober:  Jeanette Bouvin Nygren, ex-fru till brottaren Frank Andersson, kramar om Franks 12-åriga dotter Mira på stjärnans begravning i Stockholm.
Foto: Stefan Jerrevång

18 oktober:  Markus Rosenberg och andra Malmö FF-spelare lägger jord på Labinot Harbuzis kista när den 32-årige fotbollsspelaren begravs på Östra kyrkogården i Rosengård, Malmö. Harbuzi tillbringade fem år av sin proffskarriär i MFF. Den 11 oktober hittades han livlös i sitt hem och dödförklarades på sjukhuset.
Foto: Andreas Hillergren

19 oktober:  Aftonbladets Erik Wiman och fotograf Magnus Wennman reser till Bangladesh och träffar barnen som ska växa upp där. Bangladesh är en av de mest utsatta platserna på jorden på grund av klimatförändringarna. Reportaget är en del i en stor artikelserie om klimatet.
Foto: Magnus Wennman

Läs hela reportaget här

21 oktober:  AIK-supportrar håller upp rökbomber i ett halvtids-tifo i bortaderbyt mot Djurgården. Matchen slutade 0–0.
Foto: Andreas Bardell

24 oktober:  Aftonbladets utrikesexpert Wolfgang Hansson och fotograf Jerker Ivarsson reser runt i USA inför valet till kongressen och senaten. En kvinna håller om sitt barn i ett katolskt hjälpcenter i Rio Grande Valley, södra Texas. Hjälpcentret och andra liknande organisationer är en viktig del av mottagandet av sydamerikanska flyktingar som väntar på asylbesked.
Foto: Jerker Ivarsson

Läs reportaget här

24 oktober:  Charlotte Kalla och Stina Nilsson fotograferas på skidlandslagets träningsläger i Bruksvallarna till Sportbladets skidbibel 2019 – en fullmatad tidning med allt inför skidsäsongen. Tidningen – Sportbladets Skidbibel – kommer att finnas i butik från och med den 12 februari.
Foto: Peter Wixtröm

26 oktober:  Demokraternas kandidat till senaten i Texas, Beto O’Rourke, tar en selfie med en supporter under ett valmöte i delstaten som nästan alltid röstar republikanskt. O´Rourke förlorade knappt mot Ted Cruz när valet väl gick av stapeln i november men han ses fortfarande som en eventuell presidentkandidat för Demokraterna.
Foto: Jerker Ivarsson

Läs mer här

27 oktober:  Artisten Robyn har en hemlig konsert på Artipelag i Nacka för cirka 1 300 fans. Aftonbladets Markus Larsson gav konserten fyra plus.
Foto: Pontus Orre

29 oktober:  Ett välklätt par fotograferas i Hong Kong när Aftonbladets Peter Kadhammar och Urban Andersson besöker staden för att rapportera om övervakningssamhället i ett av världens mest folktäta länder.
Foto: Urban Andersson

Läs hela reportageserien här

29 oktober:  En pojke deltar i en demonstration för klimatet i New York, USA. Staden, med nästan lika många invånare som Sverige, är extremt utsatt för klimatförändringar i och med att vattennivån i världshaven höjs.
Foto: Magnus Wennman