Februari

5 februari:  Johannes Brost begravs i Hedvig Eleonora kyrka i Stockholm. Skådespelaren blev 71 år och dog i början av året på Skånes universitetssjukhus.
Foto: Andreas Bardell

7 februari:  Paralympics-mästaren Anna-Carin Ahlquist möter en annan mästare, J-O Waldner, i en arrangerad bordtennismatch i Stockholm. ”Jag är rätt mör”, sa Waldner efter matchen där han för första gången någonsin spelade sittandes i en rullstol.
Foto: Peter Wixtröm

Läs mer här

13 februari:  Aftonbladets reporter Peter Kadhammar och fotograf Urban Andersson rapporterar från Polen sedan det högernationalistiska partiet Lag och Rättvisa fått igenom en ny lag som förbjuder beskrivningen ”polska dödsläger” av Auschwitz och de andra förintelselägren i landet. På bilden: Ett litet barn lyssnar på den guidade turen i hörlurar under ett besök i Auschwitz.
Foto: Urban Andersson

Läs reportaget här

14 februari:  Östersund ska möta brittiska storlaget Arsenal i Europa League och dagen innan matchen äger rum är det dags för personalen på Jämtkraft Arena att se till att publiken har någonstans att sitta.
Foto: Jimmy Wixtröm

16 februari:  Frida Hansdotter tar guld i storslalom i OS i Pyeongchang, Sydkorea.
Foto: Pontus Orre

21 februari:  Aftonbladets reporter Nivette Dawod och fotograf Lotte Fernvall besöker Ryssland och träffar ”Rysslands döttrar” inför det stundande presidentvalet. Katya Trotsenko lever ihop med sin flickvän i Moskva, där deras relation är förbjuden enligt lag.
Foto: Lotte Fernvall

Se hela reportaget här

22 februari:  Nordkoreas hejarklack står prydligt uppradade under OS i Pyeongchang för att heja fram sina landsmän.
Foto: Pontus Orre

22 februari:  Danske skidåkaren Casper Dyrbye Naested fångad i ögonblicket när vänsterskidan lossnar och han åker ur herrarnas slalom under OS i Pyeongchang.
Foto: Pontus Orre

24 februari:  En nedstämd kung Carl XVI Gustaf ser svenska herrarnas final i curling mot USA. Svenskarna förlorade med 7–10 och att döma av kungens min så var han kanske inte helt nöjd med att förlora (även om vi var bäst av förlorarna).
Foto: Lasse Allard

25 februari:  Svenska damlandslaget i Curling vinner OS-guld i finalen mot Sydkorea som slutade 8–3 till svenskorna.
Foto: Lasse Allard