Januari

5 januari:  Sportåret 2018 inleddes mindre roligt när småkronorna förlorade JVM-finalen mot Kanada. Finalen spelades i Buffalo, USA.
Foto: Jimmy Wixtröm

7 januari:  En handgranat exploderar utanför tunnelbanestationen i Vårby Gård. En 65-årig man dör i explosionen och en kvinna skadas.
Foto: Björn Lindahl

9 januari:  Sent på kvällen hittas en hel familj död i sitt hem i Bjärred i Skåne och polisen påbörjar en teknisk undersökning. Sedan dröjer det ända till december innan polisen berättar att föräldrarna tillsammans planerat mordet på sina två döttrar och sedan tagit sina egna liv.
Foto: Krister Hansson

12 januari:  En kvinna knivskars i samband med ett rån mot en klädbutik i Norrtälje. När polisen söker igenom butiken hör de hundskall och hittar en liten hund inne i butiken. ”Man får anta att det är kvinnans”, sa polisen Sven-Erik Olsson vid tillfället.
Foto: P-O Sännås

15 januari:  Aftonbladets reporter Wolfgang Hansson och fotograf Andreas Bardell besöker Charlottesville i Virginia och träffar Susan Bro, mamma till 32-åriga Heather Heyes som dödades i ett terrordåd i augusti 2017 av en högerextremist som backade in i ett demonstrationståg.
Foto: Andreas Bardell

Läs reportaget här

15 januari:  Aftonbladets Peter Kadhammar och Anna Tärnhuvud reser runt Sverige under banderollen ”Vart är vi på väg?” och försöker ta reda på hur framtiden ser ut i vårt avlånga land. På bilden är lille Akram, 1 år, med en äldre släkting i en nedlagd skola som numera tjänar som moské sedan Sverigedemokraterna i kommunen stoppat bygget av en ny.
Foto: Anna Tärnhuvud

Läs alla reportage från ”Vart är vi på väg” här

16 januari:  Försvarsminister Peter Hultqvist och Liberalernas partiledare Jan Björklund (också major inom armén) bättrar på kunskaperna i en paus under Folk och försvar i Sälen.
Foto: Björn Lindahl

17 januari:  72-årige Heikki Niinikivi lägger ner X-macken i Karlskoga. Macken var Sveriges äldsta och öppnades 1938.
Foto: Lotte Fernvall

Lär mer här

20 januari:  Cirka 100 000 kvinnor demonstrerar mot Donald Trump under Women’s march i New York.
Foto: Andreas Bardell

21 januari: Aftonbladet träffar jägare och djurrättsaktivister i Lisjö, Kolsva i Köpings kommun efter att ett bråk brutit ut mellan grupperna angående licensjakten på varg i området. På bild är ”Emma” och ”Rebecka”, två av djurrättsaktivisterna som inte vill uppge sina riktiga namn på grund av risken för hot.
Foto: Peter Wixtröm

Läs mer här

28 januari: Flaggan hänger på halvstång utanför Ikea i Älmhult efter beskedet om Ingvar Kamprads död. Grundaren blev 91 år gammal.
Foto: Krister Hansson

30 januari:  Hertigparet av Cambridge, prins William och Kate, är på Sverigebesök och testar bland annat på bandy under tydliga instruktioner från mer rutinerade spelare.
Foto: Carolina Byrmo